The Treetop Studio sits propped on stilts above an open carport below. Peeping out from between the neighbouring jacaranda and eucalyptus trees, this small building provides a creative space for a writer and musician.

Responding to the strict and highly prescriptive requirements of the local council regulations, the design addresses the rear lane with a neat clipped and conservative public face. The form then shifts and skews towards the front terrace house creating a playful and unexpected structure of layered angles and reflections.

Project Team: Isabelle Toland, Amelia Holliday, Sean Akahane-Bryen
Builder: Verdecon
Engineer: Structure Consulting Engineers
Hydraulics: Partridge
Planner: Mersonn
Heritage: John Oultram Heritage & Design
Landscape: Emily Simpson Landscape Architecture
Photography: Tom Ferguson